Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на  Б. М.,

...
Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на  Б. М.,
Коментари Харесай

Постоянен арест за търговец на „кашкавал“ за 1.2 млн.

Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на  Б. М., който е обвинен за контрабанда на хероин и удостовери взетата от Окръжен съд – Хасково по отношение на него мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

По делото има и втори обвинен – Д. А., който не е подал тъжба и за него „ задържането под стража “ е влезнало в действие.

Б. М., като помощник и подстрекател, а турският водач Д. А. като причинител, са упрекнати в това, че на  07.02.2022 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, с товарен автомобил, в съучастничество, без съответно позволение са пренесли през границата на страната от Турция в България хероин, с общо тегло 13, 260 кг. на стойност 1 193 400 лева, като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

За това закононарушение законът предвижда   наказание  „ отнемане от независимост “  от 15 до 20 години и „ санкция “ от 200 000 до 300 000 лв..

Турският водач разказал, че не знае за опиата.

Дали му чанта, в която споделили, че има кашкавал и той повярвал, тъй като пакетите били опаковани. Предавайки сака трябвало да получи 6 000 евро.

Като минал границата и го заловили с пратката, той завел служителите на реда на тир паркинга, където трябвало да е получателят  и щом видял  Б. М. го показал като индивида, който чака стоката.

При обиска на Б. М. служителите на реда намерили 6 000 евро, колкото турчинът споделил, че ще му платят за „ кашкавала “.

След разбор на доказателствената цялост  по делото апелативните магистрати решиха, че от събраните досега доказателства –  гласни, писмени и материални,  може да се направи обосновано съмнение, че Б. М. е съпричастен към действието, в които е упрекнат.

Опасността Б. М. да извърши закононарушение при по-лека мярка за неотклонение се извлича от събитията,  при които е осъществена вменената предприемчивост, нейният предмет като тип наркотично вещество, количество, опаковка, цена, както и че се касае за съучастничество. А заплахата  да се укрие се преценя от обстоятелството, че не живее на посочените от него адреси повече от две години.

Определението на  Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР